MALLIT JA RATKAISUT


Katu- ja torialueet
Katu- ja torialueilla Fountain (alta)kastelujärjestelmässä käytetään maanrakennustarkoituksiin paineluokitettuja putkimateriaaleja. Useissa kohteissa, joissa Fountain kastelujärjestelmä on asennettu katu- ja torialueille, on käytetty kantavaa kasvualustaa. Olemme mukana myös KATUPUU-projektissa Viikissä.
Katetut sisäpihat ja kansirakennetut alueet
Katetuilla sisäpihoilla ja (etenkin) kansirakennetuilla alueilla kasvien vedentarve voidaan hoitaa Fountain (alta)kastelujärjestelmällä rasittamatta kansirakenteita vedellä niin paljon kuin päältä kastellen.

Myös rakennusten läheisyydessä kastelu on hallitumpaa ja turvallisempaa rakenteille säiliöissä olevan veden ansioista. Kansirakennetuilla alueilla suurimmalla asentamallamme Fountain (alta)kastelujärjestelmällä saavutetaan noin 24 000 litran vesitilavuus.
Istutuslaatikot ja -altaat
Fountain (alta)kastelujärjestelmän pyöreitä ja pitkiä malleja käytetään suurissa istutuslaatikoissa ja -altaissa, jolloin tarvittaessa saavutetaan allaskohtaisesti suuret vesitilavuudet - jopa useita tuhansia vesilitroja. Pienempiin istutuslaatikoihin, -altaisiin ja -kaukaloihin soveltuvat Fountain (alta)kastelujärjestelmän mallit, joiden vesitilavuudet ovat kymmeniä ja satoja litroja.
Maa-alueet ja istutusryhmät
Olemme asentaneet Fountain (alta)kastelujärjestelmää suurille maa-alueilla, joilla kasvit eivät saa maaperästä luontaisesti kostautta ja aurinkoisille paikoille, joilla kasvien veden tarve on suuri. Teemme menekkilaskelman eri kokoisille ja eri muotoisille maa-alueille aina projektikohtaisesti.
Suuret kukka-astiat
Irrallisissa kukka-astioissa pihoilla, kaduilla, toreilla jne. suosituimmat Fountain (alta)kastelujärjestelmän säiliömallit ovat vesitilavuudeltaan 36, 45 ja 100 litraa. Säiliöt ovat roudankestäviä, joten ne voi halutessaan jättää ulos kukka-astiaan talveksi. Säiliöitä ei tarvitse tyhjentään vedestä talven ajaksi.
© Fountain Oy 4/2010. Kaikki oikeudet pidätetty. Y-0571056-2. Puh.:+358 40 587 91 94. E-mail: info@fountain.fi. Layout: onionfish design & subgraphics.